Προγραμματικές θέσεις «Αριστερής Όχθης»

Περισσότερα:

Ο σπουδαιότερος ίσως σταθμός στην ανθρώπινη εξέλιξη υπήρξε η συγκρότηση της πόλης που ορίζεται, ως χώρος διαβίωσης πολιτών και συγκρότησης των αναγκών και λειτουργιών τους. Η αναγκαιότητα αναβάθμισης της ζωής των πολιτών στην πόλη απαιτεί την ενασχόληση με «τα της πόλεως», την πολιτική δηλαδή για να καθοριστούν επιλογές και να επιτευχθούν κοινοί στόχοι.

Η σημερινή ελληνική πόλη, ενταγμένη στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την ανεξέλεγκτη αγορά, νοσεί και υποβαθμίζεται, επηρεάζοντας αρνητικά τη ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της.

Η Ιωνία, η πόλη μας, δεν αποτελεί εξαίρεση. Αναπτύσσεται με τρόπο που καθίσταται, προβληματική η βιωσιμότητά της, η καθημερινή ζωή των πολιτών της οδεύει από το κακό στο χειρότερο, ενώ οι όποιοι πόροι της απομυζούνται σε σημαντικό βαθμό από οργανωμένα εργολαβικά συμφέροντα ή πρόσκαιρες πολιτικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες. Σημαντική ευθύνη γι’ αυτά έχουν οι δύο κυρίαρχες δημοτικές παρατάξεις που εκφράζουν τους χώρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. στην πόλη μας και οι αντιλήψεις τους για την πόλη, την αυτοδιοίκηση, τη σχέση με τον πολίτη και τη δημοκρατία.

Η «Αριστερή Όχθη» θα πορευτεί μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες της Ιωνίας προς την αντίθετη κατεύθυνση, την κατεύθυνση δηλαδή της συγκρότησης των προϋποθέσεων για μια βιώσιμη πόλη με ταυτότητα σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αυτοδιοικητικά θέματα.

Στόχος μας είναι:

  • να διεκδικήσουμε μια πόλη πιο οικολογική που θα παρέχει ποιότητα ζωής σε ικανοποιητικό επίπεδο σε όλους, θα απελευθερώνει την αυτενέργεια και την δημιουργικότητα των πολιτών της και θα θέτει αναχώματα στον αποκλεισμό και την αποξένωση.
  • να παλέψουμε για μια πόλη με ισόρροπη, αειφόρο ανάπτυξη, που θα προάγει την κοινωνική συνοχή, την διαπολιτισμικότητα και θα αποτρέπει με αποφασιστικότητα την δημιουργία γκέτο ταξικών, εθνοτικών και ηλικιακών.
  • να προτείνουμε για την πόλη όχι ένα απλό άθροισμα σημειακών παρεμβάσεων αλλά ένα συγκροτημένο αυτοδιοικητικό σχεδιασμό, που θα στοχεύει στην οικοδόμηση εναλλακτικής αστικής συνείδησης. Θέλουμε η πόλη μας να καταστεί ένα θελκτικό μοντέλο αναφοράς στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας. Θα το πετύχουμε συγκροτώντας θεσμούς ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, οικοδομώντας αξιόπιστες κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πολιτικές και διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία με αποφασιστικότητα τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

Περισσότερα:

http://neaionia.forums-free.com/topic-t5.html

https://aristerioxthi.wordpress.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CF%87%CE%B8/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΧΘΗΣ»
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

(Κείμενο διαβούλευσης)

«ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

http://neaionia.forums-free.com/topic-t6.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s